2009. július 27., hétfő

Készlet bébiétel-főzéshez

Még mindig kaja. Mert azt hiszem, pár szót érdemes arra is áldozni, hogy milyen konyhai eszközök jönnek jól a bébi- és gyerekétel-gyártásban.

Az első hónapokban érdmes külön lábosban főzni. Erre kicsi lábos vagy félliteres fémpohár bőven megteszi, az első étkek nem nagy mennyiségek. Fontos, hogy jó minőségű, ép edényt használjunk. Ne főzőcskézzünk alumíniumlábosban, vagy lepattogzott zománccal.

Jól jönnek a műanyag (tetős) tárolók, például ha megyünk valahová, belerakhatjuk a rágcsálnivalót. Jól záródó doboz is kell, hogy ne folyjon ki a táskába mondjuk a barack leve, és a játszótéren ne a darazsak egyék meg a gyerek helyett.

Hámozó
Ragozzam? Valamirevaló háztartásban amúgy is van.

Fokhagymaprés

Érdemes nem a régi fokhagymaszagú fokhagymapréssel, hanem egy új darabbal próbálkozni. Kicsi adagokat remekül lehet vele pürésíteni.

Aprítógép
Vágni, aprítani, darálni, mind-mind remek vele.

Botmixer

Szintén pürésítésre jó. Szerezzünk be hozzá egy kancsót is (általában együtt járnak), amiben a turmixolást megejtjük. Nagy segítség lehet.

Üvegreszelő

Almát vagy barackot reszelhetünk vele egészen folyósra, a kezdeti időkben hasznos lehet (a mieink speciel nem csípték a pépet), de elég kölcsönkérni.

Citromfacsaró
Citrusfélék levének kinyerésére, persze az alapdarabot csak akkor, ha elég egy-két korty narancslé. Ha a szomszédságnak is mi akarjuk a frissgyümölcslé-adagját kipréselni, válasszunk inkább

Gyümölcscentrifugát.
Sok helyet foglal, elég nagy az anyagveszteség (igaz, annak egy részét meg lehet enni), de ha szeretjük a friss zöldésg- vagy gyümölcsleveket, vágjunk bele.

Húsdaráló
Ha igazán szeretnéd tudni, hogy milyen (fajta, minőségű) hús van a darálthúsban, akkor jól jön a húsdaráló: hazaviszed a húst, lepucolod, és te darálod, akkor abban tutira csak pulykamell lesz. Másrészt kicsi gyereknek nem baj, ha kétszer darálod át a húst, ezt is könnyebb így elvégezni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése