Nyilván mindenkinek megvannak a maga trükkjei arra az esetre, ha gyorsan kell kaját varázsolni az asztalra. Én szeretek főzni, lehetőleg frisset, de ha lehet, házikaját.
A vészraktáram: tészták (durum tészták, többfajta mintával, de a penne a nagy kedvencem), paradicsomkonzerv, tonhalkonzerv, Smack tészta. A fagyasztós vészraktárban laposra igazított darált/kockázott hús, petrezselyem, zöldfűszerek (és bab, de az majd máskor).
Legegyszerűbb néha-néha nagyobb adag ennivalót főzni, és kisebb adagokban lefagyasztani.
Smack tésztából: míg megfő (fele vízben, mint az előírt; 3 perc), reszelek sajtot, aprítok petrezselymet (vagy kiveszek egy adagot a fagyasztóból), beleütök egy tojást. Nem egy világrengető kaja, de meleg, és laktató.
Tésztára gyors feltét: egy doboz lecsepegtetett tonhalkonzerv (mindig van itthon, vész esetére), fokhagymás olajon megfuttatva.
A fent említett laposra igazított hús nagy előnye, hogy a forró olajban, pirítás közben pár perc alatt szétesik, némi paradicsomkonzerv vagy tejszín/tejföl, fűszerek, és máris lehet tennia tésztára(rizsre, krumplira, kinek hogy tetszik)
A kuszkusz is gyorsan elkészül. A leggyorsabb verzióban egy csésze kuszkuszt két csésze forró sós vízzel leöntök, fedőt teszek rá. Egy kis paradicsom(konzerv, ez is mindig van itthon), esetleg tonhal, petrezselyem, pár csepp citromlé.
Egy ismerősöm a tésztára szokott tenni bébiételt, tényleg nem tart soká.
Egy olyan étel, ami gyors kaja, de talán nem az a "csak-előkapom"-fajta, persze nálunk nagy kedvenc a mozzarella, sokszor van itthon. A nagy kedvenc a tésztasaláta: (szárított) sonka, mozzarella, paradicsom, bazsalikomlevél, masnitészta.
2009. március 16., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése