2009. március 13., péntek

Fagyasztó, a konyhatündér jó barátja :D

Szeretjük a húslevest. Mindig nagy adagot főzök, aztán kb. fél literenként lefagyasztom. Ez egyfelnőtt-egygyerek adag, anyuék kifőtt tésztája szintén a fagyasztóban pihen, hogy szükség esetén percek alatt ebéd legyen belőle.

A leveshúst leszedegetem, zacskózom, az is mehet a fagyasztóba, remek rizseshúst lehet belőle később csinálni.

A darált húst itthon daráljuk (mióta van húsdarálónk); így aztán biztos lehetek benne, hogy olyan darált húsom van, amilyet akartam.

A darált húst, 15-20 dekás adagokban bezacskózom, jól ellapítom, így fagyasztom le. Sokkal gyorsabban olvad ki, nemritkán azonnal a fazékba kerül.

Fagyasztóban tartunk reszelt parmezánt, apróra vágott petrezselymet (jégkockaformákban lefagyasztottuk, aztán zacskóba vele, kevesebb helyet foglal), amikor van, zöldfűszert.

Húsvágásra külön műanyag deszkám van, ezen csak és kizárólag húst vágok. Ha végeztem, a deszkát is, a kést is fertőtlenítem (meg a tálat is, amire a vágott húst tettem).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése